За Мен

       Здравей, казвам се Йоанна и ако трябва да бъда честна ми е трудно да си сложа някаква "титла", като например фитнес инструктор, консултант по здравословно хранене или някакъв друг тип експерт. Аз винаги ще остана ученик, като вас, защото смятам, че човек, колкото и да е учил в дадена област, има още много какво да научи. Това, с което мога да ви помогна е да ви споделя всичките си знания за това, как да се храним, да спортуваме и да водим здравословен начин на живот, без да подлагаме тялото и психиката си на крайни ограничения, да се забавляваме и да се радваме на живота. Ние живеем само един живот, не мога да кажа в този живот, ще се ограничавам постоянно и ще изглеждам като модел, а в другия ще ми е вкусно. Ключовата дума е БАЛАНС.
      Освен да ви помогна да свалите килограми, моята мисия е да ви мотивирам да поставите началото на своя здравословен начин на живот, да ви помогна да определите вашите цели, да се чувствате щастливи и пълноценни. Целта ми е да науча и вас как да постигнете този вътрешен и външен баланс, чрез който човек е винаги в хармония с обкръжаващото го, запазвайки своят вътрешен мир и в същото време разгръщайки своя потенциал до максимум.

        КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО?
       Повечето хора, които започват подобни проекти в миналото са имали проблем с килограмите, е аз не съм от тях, никога не съм имала сериозен проблем с тях, в различни периоди, както всички жени съм качвала по 4-5 допълнителни. Разбира се, както повечето от вас се подлагах на едноседмично гладуване и свалях така желаните килограми. Но както се досещате скоро след това повечето от тях се връщаха. В резултат на този стрес за организма, не след дълго този метод вече не даваше резултат, освен това аз обичам да си хапвам и обичам да ми е вкусно. Е разбира се последиците от нездравословен начин на живот, като проблемна кожа и целулит, не ми бяха чужди. 
     Моето пътешествие към здравословно хранене и начин на живот започна преди няколко години, когато основните ми приоритети бяха сутрин да отида на фитнес, после да напазарувам и да сготвя, а след това започваше едно безкрайно четене на хранителни режими, продукти, тренировки и всичко, за което можете да се сетите във връзка с „МИСИЯТА ПЕРФЕКТНО ТЯЛО”, после разбира се всичко прочетено прилагах върху себе си. Но за щастие, щом четете тези редове сте попаднали на точното място, защото искам да ви предпазя от всички грешки (а те бяха много), които съм допуснала върху себе си.
Всичко започна, когато реших много бързо да вляза „в перфектна форма“ и започнах да изтезавам тялото си с крайни хранителни режими и непосилни физически упражнения, защото постоянно имах усещането, че не съм достатъчно добра, че не изглеждам по най-добрия начин. Посъветвах се със „специалисти“, които ми изготвиха уж „индивидуална“програма, без дори да ме попитат какво обичам да ям, тежки тренировки по 6 пъти в седмицата, и по една шепа хапчета всяка сутрин. Знаете какво имам предвид, нали? И понеже бях изключително стриктна, резултата не закъсня, само че беше придружен от редица „приятни“ странични реакции, като хипогликимия, инсулинова резистентност, което ще рече рязко падане на кръвната захар и световъртежи, емоционално тъпчене с всякакви вредни неща, без да можеш да се контролираш, и т.н. ПОЗНАТО ЛИ ВИ Е? Бях съвсем близо до булимията и тогава реших, че трябва да се откажа докато не е станало прекалено късно. Този тип „изпитване на волята“ може да доведе освен до физически, но и до психически смущения.

     КАК ЗАПОЧНАХ ДА ВОДЯ ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ БЕЗ ДА ПОДЛАГАМ ТЯЛОТО СИ НА КРАЙНИ ОГРАНИЧЕНИЯ?
       След като осъзнах, че начина на живот, който водех не ме удовлетворява и високата цена, която плащах не си заслужаваше, след като бях на предела на психическите и физическите си възможности, реших че е време да се върна към нормалния начин на живот, преди да е станало късно. Когато спрях с тежките режими със сигурност не исках да се връщам към нездравословния си начин на живот. Промених хранителните си навици, опознах тялото си и нуждите му, разбрах кои храни ми действат добре и кой не,  кои храни трябва да присъстват винаги в хладилника ми, как да готвя вкусно и същевременно здравословно, започнах да обичам себе си и тялото си.

      КАКВА Е МОЯТА МИСИЯ? Да помогна и на теб освен да свалиш килограми и да превърнеш здравословното хранене и движението в НАЧИН НА ЖИВОТ.
       В крайна сметка избрах да бъда просто едно обикновено момиче, което иска да живее нормален и здравословен живот. Разбрах, че изтощителните тренировки, не са ключа към това да изглеждаш добре и да се чувстваш щастлив, дори обратното. Как минава моят ден ли? Събуждам се, пия кафе, тренирам, заредена след тренировка започвам да работя, пазарувам, готвя, общо взето съм хипер активна и постоянно имам желание да правя нещо полезно и градивно, да се развивам да научавам нови неща и да постигна НАЙ-ДОБРАТА ВЕРСИЯ НА СЕБЕ СИ!
Моята цел е да помогна и на вас да се забавлявате и наслаждавате, докато постигате ЦЕЛИТЕ СИ!
Това не е здравословна диета, а НАЧИН НА ЖИВОТ! Част от този начин на живот е и движението.

         Аз вярвам, че ДВИЖЕНИЕТО на вашето ТЯЛО, създава ДВИЖЕНИЕ във вашия живот.
        Физическата активност трябва да бъде забавна и се чувствате наистина, наистина добре. Тя може да ви накара да се чувствате пълни с енергия и същевременно да ви накара да се чувствате щастливи.

         В крайна сметка, съвсем просто казано, нашите тела са проектирани да се движат.

         Когато не се движим редовно, ние започваме да се чувстваме емоционално подтиснати и в застой. Тогава, започваме да се „глезим“ с нездравословна храна, защото си мислим, че тя ще ни накара да се чувстваме щастливи, а всъщност тя ни кара да се чувстваме още по-зле.

      Мога да науча и теб как да:

  • да се храниш здравословно и кои са продуктите които трябва да присъстват в менюто ти и защо
  • приготвяш храната си лесно и бързо, ще ти дам рецепти, които самата аз съм измислила и изпробвала
  • да си във форма, без да се лишаваш от любимите си храни, което не значи, че ще ядеш пица по цял ден и ще отслабваш, но обещавам, че ще бъде вкусно
  • какво и по колко да тренираш, без да стигаш до крайно изтощение, тъй като знам, че всички сме много заети и имаме и други цели освен просто да изглеждаме добре
  • да се наслаждаваш на живота, да бъдеш щастлив и да обичаш себе си и тялото си, защото най-важното е да се чувстваш добре в кожата си

Благодаря, че прочетохте всичко това, но знаете, че пътят към МЕЧТИТЕ ВИ няма да бъде кратък.

С обич,
Йоанна

Относно изготвяне на индивидуални хранителни режими пишете ми имейл: diet@tastydiet.bg